Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

4-5 πράγματα που ξέρω γι’αυτήν






Μετά από την πρόκληση του φίλου μου του Philos ενέδωσα στο παιχνίδι των 5 θέσεων της πυραμίδας.

Ο κανόνας του παιχνιδιού είναι ότι θα πρέπει να πω 5 πράγματα για μένα και στο τέλος να προτείνω 5 μπλόγκερς οι οποίοι να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Αρχίζω λοιπόν:

1. Γεννήθηκα την ίδια μέρα με το Βούδα (όπως με πληροφόρησε η ηλεκτρονική βάση http://www.kakophone.com/kakorama/EN/ , πολλές εκατονταετίες μετά. Δεν έχω εισέλθει πάντως προς το παρόν στη Νιρβάνα και το μόνο που μας χαρακτηρίζει και τους δυό είναι ότι τάχουμε τα κιλάκια μας και είμαστε καλοί και γελαστοί.
2. Σε αντίθεση με τον συνεορτάζοντα τα γενέθλια είμαι γυναίκα και μάλιστα μαριόλα και τσαχπίνα. Μια γυναίκα με γεμάτη και περιπετειώδη ζωή που συνεχίζει ακάθεκτη παρότι εδώ κοντά όπου κατοικοεδρεύω η Στέλλα έφαγε τη μαχαιριά. Ελπίζω ο βίος μου να προχωρήσει μέχρι να περαιωθεί οπότε η συνέχεια δεν θα με αφορά περαιτέρω.



3. Ονομάζομαι Ελένη, όπως αντιλαμβάνεστε και θα ήθελα έτσι να με αποκαλούν όλοι. Τρυφερές προσφωνήσεις Ελενίτσα κλπ δεκτές. Προσφωνήσεις του τύπου θεά, ντίβα, κα Υπουργέ, τρισμέγιστη, αγία, σπουδαία, μεγάλη κοκ απαράδεκτες ακόμη και σε ενδεχόμενο επικήδειο.
4. Eπαγγέλλομαι: πωλήτρια λέξεων. H αγάπη τα γράμματα και τη μελέτη μου επέτρεψε να ζήσω με ανεξαρτησία. Ήταν η μόνη τέχνη που έμαθα καλά όπως κάθε προσφυγόπουλο που μαθαίνει να μην θεωρεί πλούτο μοναδικό τίποτε άλλο πλην αυτού που φέρει στο κεφάλι του.
5. Ζω καλά με τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν καθώς και με τα λοιπά πλάσματα με τα οποία συνδέομαι, όπως γάτους και σκύλους.. Δεν απολαμβάνω οπαδούς και σχέσεις εξάρτησης, ούτε λατρείας. Καλύτερα κανένα παγωτό. Ενας φίλος μου μου ζωγράφισε ένα σκύλο με φτερά. Με το αρνί του μικρού πρίγκηπα είναι το ωραιότερο ζωγραφιστό δώρο στην ιστορία των διηγήσεων.


Να τώρα και οι προτεινόμενοι πέντε

Dodos
Antvol
Giant13
Isidoros
Και
Zinon

19 σχόλια:

philos είπε...

Δεν έχω διαβάσει καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη σκιαγραφηση! Πρέπει να αξίζεις κάθε ευρώ που κερδίζεις μέσα από την πώληση λέξεων!
;p

Τώρα περιμένω να παρακολουθήσω και τους υπόλοιπους που πρότεινες με τεράστιο ενδιαφέρον επίσης!

philos είπε...

Καλά τόσες ημέρες που έχω να σου γράψ σχόλιο, ο ακοινώνητος, δεν σου είπα μπράβο για τις εξελίξεις στο blog σου!
Και ο σκύλος και τα links πολύ καλά.
ΕΥΓΕ, ΕΥΓΕ.

Stavros Katsaris είπε...

Πολύ καλό αυτό!
Περιμένω με ανυπομονησία τη σειρά μου!!!!!

anonymos είπε...

Πω, πω, πω, πω.... φαντάσου πόσο μεγάλο λάθος μπορεί να κάνει κανείς στις εκτιμήσεις του!
Πρέπει να σου ομολογήσω Ελένη ότι προτού διαβάσω αυτήν την αυτοπεριγραφή σου, ορκιζόμουνα πως είσαι ο Νίκος Δήμου!

George είπε...

Απο τις πιό όμορφες αποκαλύψεις που διάβασα. Φρενίτιδα τελικά με τις αποκαλύψεις.

giant13 είπε...

Ελένη,

Ωραίο κείμενο, θα γράψω και γω κάτι τις επόμενες μέρες να κάνουμε την πλάκα μας

gitsaki είπε...

Ωραία τα είπες,Ελένη!

dodo είπε...

Πωλήτρια λέξεων, ωραίο!

Μόλις τώρα είδα ότι με έχεις προτείνει- έχω ήδη "ανεβάσει" την συμμετοχή μου!

Καπετάνισσα είπε...

Με την καρδιά μου χαίρομαι Ελένη που είσαι εδώ γύρω, σ΄αυτήν την διαδικτυακή γειτονιά, άνθρωπος καθάριος και ορθός απέναντι στα πράγματα, έντιμη και γενναιόδωρη σε συναισθήματα -έτσι σε νιώθω-!

Φιλώ σε.

antvol είπε...

Εγώ τώρα τι σου φταίω ... Τέλος πάντων, η φιλία απαιτεί θυσίες ...

Eleni63 είπε...

Φίλε, όπως πάμε θα θεωρηθει ότι είμαστε φίλοι. Αλλά είμαστε νομίζω και φίλοι...
Οσο για τα links δυστυχώς δεν μπορώ να τα βάλω ωραία τα έβαλα λοιπόν όπως τα κατάφερα.

Eleni63 είπε...

Σταύρο, η περίπτωσή σου δεν προσφέρετε για το παιχνίδι. Μας έχεις πει τόσα πράγματα για σένα αρχίζοντας από το όνομα που οι αποκαλύψεις θα ήταν περιορισμένες. Εσύ αντίθετα "προσφέρεσαι" για ένα επόμενο στάδιο όπου κανείς θα δοκιμάσει εμπειρικά τα όσα μοιάζεις να είσαι. Αλλά αυτό δεν είναι παιχνίδι. Έίναι κανονική ζωή. Να ξέρεις λοιπόν ότι με μεγάλη χαρά θα έβλεπα και θα πρόσφερα τα λουλούδια σου...

Eleni63 είπε...

Βρε Ανώνυμε... με δουλεύεις βραδυάτικο? Παρόλα αυτά θα μπορούσα πάντα να είμαι ο Νίκος Δήμου. Αλλά και πολλοί άλλοι ... Κάποια χρόνια της ζωής μου έστελνα επιστολές με υπογραφή πελάτη και απαντούσα με την υπογραφή του παραλήπτη τους χωρίς ποτέ κανείς να μάθει ότι έγραφα και τις μεν και τις δε. Και οι δύο επιστολογράφοι ήταν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας. Φυσικά έγραφα αυτό που εκείνοι ήθελαν να γραφεί και μόνον! εννοείται.

Eleni63 είπε...

Καπετάνισσά μου σε ευχαριστώ!
Τώρα πάω να δω τι έγραψαν οι άλλοι γιατί έλειπα λίγες μέρες.
Δόδο η συμμετοχή σου απίθανη!

xenia είπε...

Πολύ όμορφη και περιεκτική...

(Γεγονός είναι πάντως ότι επικρατεί ένας μικρός πανικός με τις αποκαλύψεις... άλλοι μιλώντας σοβαρά, άλλοι λιγότερο σοβαρά)

Καλό βράδυ,
Ξ.

resident είπε...

Κοίτα να δεις που διαβάζοντας εσένα και τον antvol άρχισα να συμπαθώ τους δικηγόρους!

Eleni63 είπε...

xenia, συμφωνώ μαζύ σου. υπήρξαν φοβερές αποκαλύψεις

Eleni63 είπε...

resident μην παρασύρεσαι. Μπορεί και να μην είμαστε αντιπροσωπευτικά δείγματα. Εγώ πάντως είμαι επιφυλακτική με τους δικηγόρους. Ο σκύλος μου επιμένει να προσέχω...

Eleni63 είπε...

resident μην παρασύρεσαι. Μπορεί και να μην είμαστε αντιπροσωπευτικά δείγματα. Εγώ πάντως είμαι επιφυλακτική με τους δικηγόρους. Ο σκύλος μου επιμένει να προσέχω...