Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2006

Eνόψει Δημοτικών Εκλογών


Γνωρίζετε τον Κανέλο?
Ο Κανέλος είναι κακοποιημένος αδέσποτος σκύλος με προβλήματα προσωπικότητας, επιθετικός ενίοτε και ζόρικος. Έχει φάει καμπόσους μεταξύ των οποίων και η κυρία Χ. που περπατούσε αμέριμνη με το σκύλο της δεμένο δίπλα. Στο Λαϊκό όπου την πήγε το ασθενοφόρο μετά από πρόσκληση των Δημοτικών Φρουρών της είπαν ότι την προηγούμενη έφαγε και ένα παιδάκι εκεί… στο πάρκο που τον είχαν αποθέσει οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αφού του έβαλαν περιλαίμιο.
Η κ. Χ. θεώρησε καλό να ειδοποιήσει το Δήμο ηλεκτρονικά για να προφυλάξει τα λοιπά αμέριμνα παιδάκια. Επί δημαρχίας Θεοδώρας Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ευγενικά και τυπικά.

Την επομένη έξω από το σπίτι της κ. Χ. έξαλλες κυρίες συνοδευόμενες από τον Κανέλο απειλούν θεούς και δαίμονες. Η έγκυος φίλη της λιποθυμά.

Η κ. Χ. ρώτησε το Δήμο πώς η έξαλλες κυρίες έμαθαν την ταυτότητά της. Μα είστε διάσημη της απάντησαν. Προστασία δεδομένων.
Οι έξαλλες κυρίες ταΐζανε τα αδέσποτα του Δήμου και επιδοτούντο γι’αυτό με κοινοτικά κονδύλια του Υπουργείου Γεωργίας ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων.
Η κ. Χ. για να καταφέρει να βγει από το σπίτι της χρειάσθηκε να ειδοποιήσει το MEGA.
Η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ.
Η τύχη του Κανέλου αγνοείται. Προεκλογικά όμως τα αδέσποτα θα παίξουν πολύ... θα το δείτε.
Στο Κολωνάκι αγέλη δεκαμελής αδεσπότων σεργιανάει με περιλαίμια κόκκινα και μπλέ. Του Δήμου τα αδέσποτα.
Των συμπολιτών η παραφροσύνη.
Τα εγκαταλελειμμένα ζώα τι φταίνε?
Τα δαγκωμένα παιδιά τι φταίνε και αυτά?
Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν με το κοινοτικό κονδύλι για τα αδέσποτα αν γινόταν μια συστηματική προσπάθεια φιλοξενίας τους σε κάποιο μεγάλο δημόσιο κτήμα?

Πού πήγαν αυτά τα τόσα κονδύλια εξανθρωπισμού των φιλοζώων?
ΒΟΛΤΑ?

2 σχόλια:

paragrafos είπε...

Αγαπητή Ελένη, καλή σου μέρα!

Εσύ μπορεί να μιλάς κυριολεκτικά. Ωστόσο εγώ αντιμετώπισα το κείμενό σου ως αλληγορία.

Με αγάπη

Παράγραφος

Eleni63 είπε...

aiglh said...
Στο Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τετραποδολογείν (www.tetrapodologein.gr)

Ευχαριστώ θερμά για την διεύθυνση αν και το νόμο συμβαίνει να τον ξέρω. Αλλά εγώ δεν επιδοτήθηκα. Εγώ περιέγραψα ενα γεγονός. Καταλαβαίνω τη σκέψη σας και την συμμερίζομαι. Αγαπώ τα ζώα αλλά πιστεύω ότι η θέση τους δεν είναι στο δρόμο.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σπαραχτικό από ένα σκυλί στο δρόμο. Το σκυλί εντονότερα και από το σύγχρονο άνθρωπο θέλει οικογένεια.
Υιοθέτησα ένα αδέσποτο γάτο που συμπληρώνει το 20 έτος ζωής. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα δυσκόλεψαν αλλά μένει πάντα στο σπίτι του.
Δεν εισηγήθηκα ποτέ να αποθηκευθούν ψυχές. Με κανένα όμως τρόπο δεν επιθυμώ να τις τρώω σε κινέζικα εστιατόρια, ούτε να συντελώ προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης αν συμβαίνει να αγαπάτε τα μεγάλα σκυλιά σας ενημερώνω ότι τα περισσότερα μεγαλόσωμα αδέσποτα μετά από λίγο οδηγούνται για πειράματα σε νοσοκομεία. Και μάλιστα κρατικά.
Αγαπητή κυρία, συμφωνώ με το σχόλιό σας και επαυξάνω. Τα ζώα είναι στο σπίτι μου, στη ζωή μου και όσα δεν μπορώ να κρατήσω κοντά μου τα υπερασπίζομαι από τα δόντια των εστιατόρων και των γιατρών στα οποία συχνά οδηγούνται.
Σαν το θεό Ραμ δεν θα πήγαινα ούτε στον παράδεισο χωρίς το σκύλο μου.
Οσο για την αποδεδειγμένη επιθετικότητα το ζώου τι να σας πω. Πιστεύω πως αρκετά τράβηξε ο σκύλος. Έδώ μιλάμε για τις δημοτικές εκλογές. Για την επιθετικότητα των οποίων δεν έχω κανένα απολύτως σχόλιο.